Pages

4 Oct 2008

the dream comes alive


I Hillside Terrace kan du köpa en bröllopsklänning, du gör entré i butiken på B1F och ovanför dig i det dubbelhöga rummet existerar skyltfönstret där två olika saker exponeras. Bröllopsklänningar och shoppare i slutfasen av inköpet. I soffgruppen diskuterar man detaljer, samtidigt som drömmen om det perfekta vita bröllopet passerar en milstolpe – jakten på klänningen är avslutad – exponeras du, i ditt lyckliga ögonblick, och den som ser dig där och då vet att också jag kan bli så lycklig. Och denna kunskap och exponeringen av den beskriver något annat.

När jag står här och tittar på den röda klänningen som inte hänger mot Kyu-yamate Dori, utan mot en av de små gårdar som Fumiko Maki skapat inträffar något inom mig. Längs gatan exponeras enbart vita klänningar. Jag vet där och då, precis hur långt bort jag faktiskt befinner mig och precis varför jag är här och vad som är nödvändigt.

No comments:

Post a Comment