Pages

28 Sept 2008

En utflykt


Dagarna blir svalare, på himlen avtecknar sig flyttfåglarna. Det börjar bli höst.

Det här är min nya cykel. En Giant Bowery, nu ska jag sluta åka tåg. Den har fixed/frihjuls baknav. Just nu är den i frihjulsläge, vilket känns säkrare när jag vänjer mig vid trafiken. Att cykla är lite krångligt, det är mycket rödljus, vänstertrafik. Det tar längre tid att ta sig fram än vad man kan tro. Men som cyklist verkar man inte behöva följa några trafikregler. Folk cyklar verkligen hur som helst. Själv är jag numera konverterad och tycker det är okej att cykla på trottaren.

Så jag cyklade iväg från Tokyo-23, till Kawasaki, som ligger på andra sidan av en floden Tama-gawa. Längs floden på marken som kan översvämmas kryllar det av sportanläggningar och körskolors övningsbanor.


En plats att öva på sina utslag. Den här utmärker sig genom att den är placerad längs en sluttning och hela banan lutar. Här någonstans cyklar jag vilse och kommer aldrig till Nihon-Minka, ordagrant, Japansk Vernacular, som är ett slags skansen för japanska hus. Jag befinner mig utanför Tokyo City Atlas område. Men det är kul att cykla.

Japanskt smalhus. Trapphuset är öppet.

Andra sidan, av ett annat hus, jag antar att de ser likadana ut.

No comments:

Post a Comment