Pages

17 Sept 2008

en dröm

0) Från mitt rum ser man en skola sticka upp över trädtopparna, det ger mig en känsla av trygghet och skolan påminner mig märkligt nog om Märsta. Det tar ett tag en innan jag inser varför.
1) Jag cyklar längs en gata och helt plötsligt händer något. Jag flyger. Och i ögonblicket innan jag landar ser jag 7/11 upp och ned. Dagen efter får jag ett telefonsamtal. Och nu är jag här.
2) Året är 1913 då jag landar i Wien, det är den 31:a augusti och luftmassorna rör sig oroligt över Europa. Händelserna börjar utvecklas längs en serie av parallella rörelser. Under inflygningen ser jag platsen där de tornen som rör vid varandra skulle ha stått. Precis 10 år senare lämnar jag Tokyo just i tid. När jag lämnar Tokyo minns hur jag stod bredvid Marcel i en salong i Paris och lyssnade på en utläggning om den kommande och givna utgången i det Rysk-Japanska kriget.
3) Året är 1987 och jag besöker Pompeji. Och jag är rädd. Vattnet leds fram längs gatorna och även om det inte regnar befinner jag mig samtidigt ombord på ett tåg och ser Fuji-san på avstånd. Året är 2007.
4) Året är 1968 och mina fötter blöder, gatorna brinner och sanden förvandlas till glas. Och jag börjar undra över vilka effekterna är.
5) Det finns en plats där parallellitet inte längre kan ses som en möjlighet. Eller det finns flera sådana platser. Och det betyder allt för mig.

Och sedan vaknar jag.

No comments:

Post a Comment