Pages

8 Nov 2008

HM Harajuku


Ibland är det som vara med om en dålig science fiction film fast omvänt, istället för att ett okänt –hotfullt – element långsamt dyker upp allt oftare, är det ett för mig välkänt element som dyker upp. I dag hade jag missat att H&M öppnade sin andra butik i Tokyo i dag. Men när jag såg H&M påsarna i hörnet vid Aoyama Dori och Ometosando anade jag oråd.

Det är synd att inte åtminstone några av lamporna i kontoret är påslagna. Notera även julgranen utanför Laforet, julskyltningen börjar komma igång på allvar.

Det finns en slags reaktion att det är fel av H&M att etablera sig här, detta område är för kreativa designers, för kvalitet. Ett sådant kortsiktigt bevarande perspektiv är naturligtvis meningslöst i Tokyo.

Trots allt har H&M nästan lyckats, en slags blek kopia av allt möjligt i grannkvartern. Jag undrar vem som designat byggnaden.

2 comments:

  1. Tråkigt att du inte gillar den..kan tipsa om att det är HM själva som ritat byggnaden.

    ReplyDelete
  2. Tack för informationen.
    Det är väldigt nära att jag faktiskt tycker mycket om byggnaden. Men här i sitt sammanhang bleknar den något. Om den hade stått i säg korsningen Mäster Samuelsgatan/Drottninggatan så hade det varit en helt annan sak...

    ReplyDelete