Pages

5 Feb 2009

on the road, 2


Bild från Wikipedia.
I centrala Tokyo finns det ett system av motorvägar. Vägen går oftast uppe i luften men ibland dyker den ned under marknivå. Att åka på Shuto Expressway kostar 700yen per resa.

De vyer som erbjuds är fantastiska och utstrålar ännu i dag, för mig, en känsla av framtid. Förövrigt användes motorvägarna i Tokyo (och Osaka) i Solaris av Andrei Tarkovsky redan 1972 för att skildra en resa i framtida megastad. I Tokyo (och Osaka) fann han framtiden; det är en daterad framtid. På gott eller ont blir jag trots detta barnsligt till mig av att åka bil på en motoväg uppe i lyften, även Essingeleden och vägarna i Shanghai ger mig den känsla. Några klipp från en resa med Shuto Expressway: Route 7, C1 och 2. I den ordningen. Tyvärr är min gamla Ixus kamera inte speciellt bra på att spela in film, speciellt inte i mörker.

Shuto Expressway: 7, C1 and 2 from Linus Yng on Vimeo.

No comments:

Post a Comment